Silti filmi paljastaa konservatiivisen luonteensa varustaessaan ulkomaalaiset epäilyttävin tuntomerkein säännöistä piittaamattomina, viiksekkäinä hurmureina, joihin neitokaisemme sokeasti lankeavat.

Valheellinen hymistely tarkasteltaessa elämäntapojemme rikastumista tai koeteltaessa suomalaisuuden ahtaita sietorajoja on vain tässä asetelmassa huono valinta, sillä painopisteitä siirtämällä aiheesta olisi saanut purevan satiirin.

Ilkka Vanteen etuna on lavertelua välttävä, sujuva kerrontataito, jolle toivoisi parempaa käyttökohdetta kuin kaluttu tusinatarina selkärangattoman tallukan naimapuuhista. Sen he olisivat olleet velkaa inguuseille tai ainakin mainiota urheiluhenkeä osoittaville vierassyntyisille näyttelijöilleen.

Hän oli aloittanut vuonna Me Tammelat -perhesarjan ohjaajana. Myöhemmin hän oli ohjannut televisiosarjoja kuten Ruusun aika , Puhtaat valkeat lakanat , Pimeän hehku , Elämän suola ja Klubi Vanteen seuraavan ohjaustyön Vieraalla maalla käsikirjoittajat Mika Ripatti ja Seppo Vesiluoma olivat havainneet, ettei maahanmuuttajia ole paljon käsitelty suomalaisissa elokuvissa tai kirjoissa. Heidän kirjoittamassaan elokuvakomediassa Tuomas Linna tekee väitöskirjaa ulkomaalaisten kohtelusta ja kohtaamista ennakkoluuloista Suomessa.

Kenttätutkimustaan varten hän lainaa tuttavansa, inguusimies Omar Ghaalan henkilöllisyyden. Omariksi naamioituneena hän rakastuu ihastuttavaan suomenkielenopettajaan ja joutuu tätä valloittaessaan kommelluksesta toiseen.

Irvimme tutkijan, Tuomaksen ennakkoluuloille, joita maahanmuuttajat tarinan tuoksinassa oikovat. Tuottaja Marko Röhr sanoi elokuvan lehdistöesitteessä lisäksi huomanneensa, että puhtaita juonikomedioita tehdään Suomessa yhä harvemmin. Niinpä hän tarttui itse asiaan: Nyt valmistunut Vieraalla maalla —elokuva on puhdasta ja raikasta kotimaista komediaa, jossa Suomea katsotaan uudesta näkökulmasta.

Tarinassa kulttuurit kohtaavat monella tasolla; tärkeimmissä rooleissa nähdään suomalaisia, pohjalaisia ja inguusialaisia. Vieraalla maalla on elokuva oikeiden ihmisten oikeista tunteista — jokainen voi löytää itsensä tästä klassisesta naamioleikistä; väärinkäsitysten ja uskomattomien juonen käänteiden sävyttämästä tarinasta.

Ohjaajaksi valittu Vanne esitteli elokuvaansa Forssan Lehdessä Elokuvan viesti on, että meidän pitää sopeutua muuttuvaan maailmaan ja hyväksyä kaikenlaiset ihmiset. Pitkien koekuvausten jälkeen Tuomaksen roolin saanut Ville Haapasalo oli suuri elokuvatähti Venäjällä, myös naispääosaa esittänyt Irina Björklund oli tehnyt useita elokuvia ulkomailla.

Vieraalla maalla sai elokuvateatterikierroksellaan katsojaa. Seuraavaksi Vanne ohjasi Suomen lottien historiasta kertovan elokuvan Lupaus Tänä yönä taivaaseen Es.

Vieraalla maalla Virsi 78 Es. All the World Has to Offer Es. Jousikvartetto opus Grosse Fuge Es. Lievä väkivallan uhka ja lievä seksikohtaus. Etusivu Info Suomen kansallisfilmografia Elokuvat Tiedonkeruu. Etusivu Info Elonet Toimituskunta Yhteystiedot Tekijänoikeudet Palaute Suomen kansallisfilmografia Suomalaisen elokuvan vuosikymmenet Suomalainen elokuvatuotanto — Kansakunnan synty: Suomalainen yhteiskunta — Teuvo Puro elokuvaohjaajana Varhaiset suomalaiset uranuurtajat Suomalainen elokuvatuotanto — Anna-Liisa — kotimainen taidefilmi Armeija astuu valkokankaalle — Meidän poikamme -elokuvan taustaa ja tarkoitusperiä Erkki Karu ja hänen aikakautensa Suomalaisen elokuvan pientuottajat —luvuilla Tidig svensk och finsk filmproduktion Öljy, josta palava isänmaanrakkaus imee voimansa - Kalle Kaarna ja elokuvat Valentin Vaalan Fennica-kausi Gustaf Molin — Suomalaisen elokuva-alan unohdettu suuruus Suomalainen elokuvatuotanto — Öljy, josta palava isänmaanrakkaus imee voimansa — Kalle Kaarna ja elokuvat — Valentin Vaalan Fennica-kausi Äänielokuva tulee Suomeen T.

Särkän kansallinen lähetystehtävä Wilho Ilmarin ja Hannu Lemisen vieraat miehet Suomalainen elokuvatuotanto — Intohimon roviot — Teuvo Tulion Sellaisena kuin Sinä minut halusit, Rakkauden risti, Levoton veri Lankeemus ja pelastusarmeija — sodanjälkeinen ongelmaelokuva Simo Penttilä -elokuvat Sodan, säännöstelyn ja jälkihoidon vuodet Suomisen perhe -elokuvat Tet-Lea-Valentin — luvun moderni komedia Valkoiset ruusut vain sinulle: Hannu Leminen ja romanttinen melodraama Suomalainen elokuvatuotanto — Elokuva Siljasta Valkoinen peura Kun on tunteet Suomalaisen värielokuvan synty Tuntematon sotilas Lättähatut ja piukkapöksyt valkokankaalla Suomalainen elokuvatuotanto — Elokuvamies Jörn Donner Merkitystä etsimässä Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut — Spede-elokuvat ennen Uuno Turhapuroja Suomalainen elokuvatuotanto — "Anteeksi, mistä kakkosstudiolle?

Näyttelijät Ville Haapasalo Tuomas Linna. Irina Björklund Hanne Salmi. Piero Steiner Mahmud Murslan. Katja Kukkola Katja Kuusisto. Kari Väänänen Hannu Rinta-Perkiö. Vesa Vierikko Lauri Rinta-Perkiö. Karoliina Vanne Taina Rinta-Perkiö. Jerry Wahlforss Omar Ghaala. Jean Bitar Lainajussien pelaaja. Abdeslam Chellaf Lainajussien pelaaja.

Gyan Dookie Lainajussien pelaaja. Alexandros Karoutsos Lainajussien pelaaja. Sengi Lukangu Lainajussien pelaaja. Julius Pillai Lainajussien pelaaja. Paolo Schiffer Lainajussien pelaaja. Kai Lehtinen poliisien pesisjoukkueen lukkari. Pekka Huotari Uffizin tarjoilija. Tarja Siimes Uffizin nainen.

Riitta Elstelä Uffizin nainen. Hamzat Gazimagometovich Tsokiev inguusi. Magomet Beksultinovich Daskiev inguusi.

Badruddin Bashirovich Evloev inguusi. Ruslan Dzabrailovich Evloev inguusi. Musa Alihanovich Meyriev inguusi. Timerlan Ruslanovich Sabraliev inguusi. Rashid Belanovich Chedzhoev inguusi.

Ilkka Vanne ulkomaalaisviraston virkailija. Saara Pakkasvirta Kerttu Rinta-Perkiö. Vieno Saaristo Eija Penttilä. Hannele Laaksonen Erja Penttilä. Marja Myllylä Ella Penttilä. Erkki Hyytiäinen lipunmyynnin esimies.

Jenni Hurttia nuori nainen baarissa. Daniel Katz kielikoulun oppilas. Ilham Laaguid kielikoulun nainen. Iiro Hämäläinen poliisien pesisjoukkueen pelaaja. Arttu Immonen poliisien pesisjoukkueen pelaaja. Valtteri Ketonen poliisien pesisjoukkueen pelaaja. Veikka Ketonen poliisien pesisjoukkueen pelaaja.

Juha Korhonen II poliisien pesisjoukkueen pelaaja. Jari Levänen poliisien pesisjoukkueen pelaaja. Olli-Jussi Makkonen poliisien pesisjoukkueen pelaaja. Timo Rautiainen II poliisien pesisjoukkueen pelaaja. Mikko Röppänen poliisien pesisjoukkueen pelaaja. Daniel Ohra-aho poika inguusijuhlassa. Jussi Tuuri kirkkoherra Mattila. Tekijät Ilkka Vanne ohjaus. Teresa Mecklin second unit -ohjaaja.

Pauli Antila järjestäjän assistentti. Konsta Sohlberg second unit -kuvaaja. Ville Väänänen best boy. Marko Mantere key grip. Marko Putkonen II lavastemies. Harri Nieminen maski- ja cateringbussi. Klaus Klemola maski- ja cateringbussi. Sinisha Juricic tuotantopäällikkö Kroatian kuvaukset. Vedran Stipcevic casting Kroatian kuvaukset. Sen sijaan hän kuiskasi, "sano että teit sen tahallasi, muuten kuvaukset loppuvat", Kuusniemi kertoo.

Stunt-koordinaattori oli Kuusniemen mukaan sitä mieltä, että kuvaustilanne oli mennyt liian vaaralliseksi ja määräsi sen keskeytettäväksi.

Louhimies ei usko sanoneensa Kuusniemelle noin. Hänestä on vain hyvä, jos turvallisuuskoordinaattori on lopettanut kuvauksen havaittuaan vaaran mahdollisuuden. Louhimies toivoo, että näyttelijät tekevät lähtökohtaisesti toimintakohtauksensa itse.

Aina stunt-valvojaa ei kuitenkaan ole ollut paikalla vaarallisia kohtauksia tehdessä. Se olisi alan ehdoton sääntö. Esimerkiksi kun Pihla Viitalaa lyötiin vahingossa, pidettiin vauhkoontuneen hevosen selässä tai uitettiin 4-asteisessa meressä pelkkä köysi ympärillään, stunt-valvojaa ei ollut läsnä.

Louhimiehen mukaan on ollut virhe jättää turvallisuuskoordinaattori kutsumatta, mutta syypää tähän on ollut tuottaja. Käsky-elokuvan tuottaja Aleksi Bardy Helsinki-filmistä sanoo, että Louhimiehen tapauksessa tuottajan on vaikea kantaa vastuutaan, koska ohjaaja muuttaa suunnitelmiaan lennosta. Esimerkiksi saarella stunt-koordinaattoria ei ollut, koska siellä ei ollut tarkoitus kuvata mitään kohtausta veden varassa, Bardy sanoo. Tuotanto ei missään tapauksessa ole siunannut riskinottoa, Bardy sanoo.

Myös Viitalan mukaan hänen uintikohtaustaan ei ollut saaren kuvaussuunnitelmassa. Aallot olivat niin kovat, ettei catering päässyt edes saarelta pois.

Olisin voinut lyödä pääni kiveen, Viitala sanoo. Markku Pätilä vahvistaa Ylelle vaatineensa kuvausten keskeyttämistä, koska olosuhteet ulkosaaristossa olivat liian vaaralliset. Louhimiehen mukaan uintikuva oli käsikirjoituksen mukainen ja turvallinen. Työsuojeluviranomaiset eivät kuitenkaan havainneet tuotannon laiminlyöneen turvallisuutta. Suomen Kuvalehti siirryt toiseen palveluun uutisoi viime kesänä, että viisi "keskeistä työntekijää" oli jättänyt Tuntemattoman teon kesken muun muassa uupumisen vuoksi.

Aku Louhimies pitää Suomen Kuvalehden uutisointia virheellisenä. Hänen mukaansa tuotannosta jäi kesken kuvausjakson pois vain yksi työntekijä. Epäinhimillisen pitkät päivät ovat Louhimiehen tuotannoissa ennemmin sääntö kuin poikkeus, moni hänen kanssaan työskennellyt kertoo. Myös Rokkaa esittänyt Eero Aho sanoo kuvausten olleen fyysisesti ja henkisesti äärimmäiset. Ahon rankimpia kokemuksia oli se, kun hän joutui kantamaan sotilasta virtaavan joen yli 30 tuntia, yhteensä kolme kuvauspäivää.

Aho kuitenkin kertoo tienneensä, mihin lähti. Hän on Louhimiehen lukiokaveri ja luottonäyttelijä. Hän arvioi, että Louhimies haluaa ottojen jatkuvilla uusinnoillaan rikkoa näyttelijästä jotain. En koe sitä millään lailla ahdistavaksi, Aho sanoo. Esimerkiksi Aku Hirviniemi on kertonut siirryt toiseen palveluun , ettei muista Tuntemattoman juhlimiskohtauksesta mitään, koska oli humalassa.

Hän täsmentää tätä juttua varten, ettei kukaan painostanut häntä juomaan, vaan hän teki ratkaisunsa itse. Pahan maan ja Käskyn työryhmien jäsenet kertovat kuitenkin Ylelle, että ohjaaja Louhimies on kannustanut näyttelijöitä juomaan kuvauksissa. Eero Aho pitää väitettä liioiteltuna. Hän sanoo ottaneensa alkoholia ainoastaan yhdessä Käskyn kohtauksessa, jossa syö illallista Samuli Vauramon kanssa. Tämä ei tarkoita, että olisimme juoneet päihtymistarkoituksessa. Se on kyllä kaikki näyteltyä, Aho painottaa.

Louhimies ei vastaa suoraan, ovatko näyttelijät olleet kännissä hänen kuvauksissaan. Hän sanoo, että monet näyttelevät niin hyvin, että heidän luullaan olevan.

Hän korostaa, että Tuntemattoman sotilaan kuvaukset Puolustusvoimien alueella olivat päihteettömät. Jos ohjaaja, apulaisohjaaja tai tuottaja huomaa jonkun työryhmästä olevan päihtynyt, tulee tilanteeseen puuttua, hän muotoilee.

Hänen työtapaansa kuuluu kuiskuttaa korvaan, kuinka surkea, epäuskottava ja jopa ruma naisnäyttelijä on. Hän käyttää ohjatessa aseenaan henkilökohtaisia ongelmia ja kipeitä kokemuksia, joita näyttelijät ovat hänelle luottamuksella jakaneet.

Kun roolista neuvotellaan, Louhimies osaa olla imarteleva, kuunteleva ja lämmin, he sanovat. Siksi järkytyksenä tuleekin, kun toisena hetkenä ohjaaja kääntää näyttelijän heikkoudet tätä vastaan. Se on nöyryyttävää, naiset sanovat. Eero Ahon mukaan Louhimies ei hänelle kuiski eikä hän sellaista kuuntelisikaan. Uskallan sanoa hänelle vastaan ja tehdä niin kuin haluan. En usko, että tuollainen metodi edes toimisi, hän sanoo.

Pamela Tola ja Pihla Viitala kertovat, että heidät Louhimies uhkasi jopa leikata pois elokuvasta. Viitalan mukaan Louhimies kyseenalaisti, miten hän kehtaa nostaa palkkaa "niin epäonnistuneesta työstä". Sekä Viitala että Tola kertovat kuulleensa jälkikäteen, että kuvausryhmäläiset eivät saaneet sympatisoida heitä, kun he voivat pahoin. Yksi Käskyn kuvausryhmän jäsen muistaa elävästi tilanteen, jossa Louhimies pakotti Viitalan pyytämään koko ryhmältä anteeksi epäaitoa näyttelemistään.

Pihla murtui lopulta pahasti kameroiden edessä. Se oli kauheaa katsottavaa. Me tietenkin kuvasimme koko ajan, hän sanoo. Hän ihmettelee, miksei ohjaaja vain pyytänyt Viitalaa itkemään. Miksi koko ihminen piti hajottaa ryhmän edessä? Ei siinä voinut tehdä muuta kuin yrittää antaa katseella myötätuntoa, hän sanoo. Louhimiehen mukaan itketyskeinosta oli sovittu Viitalan kanssa etukäteen, eikä työryhmä vain tiennyt heidän sopimuksestaan.

Viitala tyrmää, että tällaisesta olisi sovittu. Kaikki oli hyvin siihen asti, kunnes Tolan roolihahmon piti yrittää itsemurhaa hyppäämällä parvekkeelta. Pudotusta maahan patjalle oli parikymmentä metriä, mutta Tola ei suostunut hyppäämään ilman apuvaijereita. Hänellä on korkean paikan kammo, eikä hän osannut tehdä vaadittua volttia ilmassa.

Monien silminnäkijöiden mukaan Louhimies raivostui tästä. Louhimiehen mukaan Tola oli unohtanut kertoa korkean paikan kammostaan koekuvauksissa. Hän sanoo ainoastaan "maanitelleensa" näyttelijää tekemään vaarattomaksi todetun hypyn.

Tolan stunt-hypyt epäonnistuivat, koska kireät vaijerit tekivät niistä epäuskottavia, Louhimies kommentoi. Kiusaaminen tarkoitti muun muassa sitä, että Tolalle ei kerrottu, mitä seuraavassa kohtauksessa tapahtuu. Tolan piti esittää tajutonta ambulanssissa, jossa oikeat ensihoitajat tekisivät hänelle "jotain", mitä potilaille oikeasti tehdään.

Jo tätä ennen Louhimies oli keksinyt raiskauskohtauksen, jossa Jasper Pääkkösen hahmo antoi Tolalle huumetta ja raiskasi tämän takaapäin lavuaaria vasten.

Myös Jasper Pääkkönen empi Elokuvaunelmia-kirjan mukaan kohtausta, jota ei ollut käsikirjoituksessa, mutta suostui siihen lopulta. Kirjassa hän kuvaa Louhimiestä sadistiksi "hyvällä tavalla". Louhimiehen mukaan kohtaus keksittiin yhdessä näyttelijöiden kanssa ratkaisuna Tolan roolihahmon epäonnistuneeseen itsemurhayritykseen. Moni Pahan maan kuvausryhmän jäsen vahvistaa Ylelle, että hyökkäykset Tolaa kohtaan olivat heistäkin ahdistavia. Kun Tola makasi silmät kiinni peloissaan ambulanssissa, ensihoitajat leikkasivat hänen paitansa kokonaan auki.

Näin Louhimies oli ohjeistanut heitä tekemään. Kukaan ei saanut kertoa asiasta Tolalle. Louhimies huusi, oliko joku varoittanut minua ja olinko osannut varautua, Tola kertoo. Louhimiehen mukaan mitään ei tehty lupaa kysymättä eikä Tolan tietämättä.

Myös Matleena Kuusniemen paita revittiin yllättäen auki Riisutussa miehessä. Vastanäyttelijä Samuli Edelmann vahvistaa ohjaajan käskeneen hänen tehdä niin ilmoittamatta Kuusniemelle. Salainen ohje on ohjaustyön keino, jota on sallittua käyttää hämmästyksen tai muun aidon reaktion saamiseksi, mutta ei pelon luomiseksi tai näyttelijän satuttamiseksi.

Ohjaaja voi esimerkiksi pyytää vastanäyttelijää viemään kohtausta toisen tietämättä odottamattomaan suuntaan. Louhimiehellä ei ole tarkkaa muistikuvaa Kuusniemen ja Edelmannin kohtauksesta. Näyttelijää ei tietenkään saa satuttaa henkisesti eikä fyysisesti, hän sanoo. Tolan mukaan Louhimies tiesi, että "full nudity" eli täysi alastomuus oli hänelle ehdoton ei. Hän oli vasta vuotias, ja kyseessä oli hänen ensimmäinen elokuvansa.

Tola oli ollut tarkkana siitä, ettei hänen roolihahmollaan ollut alastonkohtauksia. Hänen tuoreessa muistissaan oli pari vuotta aiemmin ilmestynyt Levottomat. Tola suostui yhteen kuvaan sillä ehdolla, että poikaystävää esittänyt Mikko Leppilampi makasi hänen päällään niin, että intiimiosat peittyivät.

Sen jälkeen, kun Louhimies oli halunnut paljastaa Tolan rinnat ambulanssissa kameralle lupaa kysymättä, hän ryhtyi syyllistämään Tolaa alastonkohtauksesta Leppilammen kanssa. Pahan maan promootiokiertueella Louhimies ehdotti Tolan mukaan hänelle "seksiterapiaa", jotta hänelle tulisi parempi mieli.

Se oli varmaan hänestä hauskaa, mutta minusta törkeää, Tola sanoo. Louhimies sanoo, ettei ole koskaan ehdotellut työtilanteessa mitään seksuaalista.

Välillä hän joutui hotkimaan ruokaa tai juoksemaan niin, että oksensi. Kuulustelukohtauksessa hänen vastanäyttelijänsä yllätti hänet niskalenkillä. Vaikka Leppilampi ei kokenut omien rajojensa ylittyneen, hänen mielestään Tolan kohtelu ylitti rajoja.

Hän kertoo itse jopa kerjänneensä välillä, että ohjaaja repisi hänestä kaiken irti. Hän sanoo käyneensä Pahan maan kokemukset läpi Louhimiehen kanssa vuosien mittaan. Myöhemmin hän sai roolin 8-pallo-elokuvasta. Siinä tulee kiistatta hienoa tulosta, mutta jää myös jengiä paljon jalkoihin, oli se tietoista tai ei, Leppilampi pohtii.

Leppilampi sanoo huomanneensa, että 8-palloa tehdessä Louhimiehen ohjaustapa ei ollut yhtä maaninen kuin Pahassa maassa. Hän kertoo, että kuvaukset olivat pelkkää selviytymistä. Kun Grabowsky meni kuvattavaksi 8-pallon julisteeseen ja sai kuulla, että kuva olisi pitänyt ottaa yläosa paljaana, hän kieltäytyi ja sai ohjaajan vihat niskaansa. Että ketä kiinnostaa joku suomenruotsalainen tyttö vetämässä röökiä? Louhimies kiistää sanoneensa näin. Hänen mukaansa julistekuva otettiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

Toisen kerran, kun Louhimies suuttui Grabowskyn vastauksesta yksityisessä keskustelussa, hän sanoi, ettei malta odottaa, että pääsee roolittamaan Grabowskyn huoraksi johonkin elokuvaansa. Yhdessä 8-pallon kohtauksessa Louhimies oli kuiskannut Grabowskylle olevansa kiihottunut, kun tämän suuhun tungettiin ase. Grabowsky oli vastannut, ettei tiedä mitä sanoa. Louhimies sanoo, ettei voi kieltää Grabowskyn muistikuvaa, mutta ei usko kommentin liittyneen kuvaustilanteeseen.

Jo hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa Levottomat tuli tunnetuksi seksistään. Elokuvasta suuren yleisön tietoisuuteen noussut Matleena Kuusniemi kertoo, että Levottomat oli oppitunti kokemattomalle näyttelijälle siitä, missä omat rajat menivät.

Sen jälkeen en ole koskaan täysin luottanut, hän sanoo. Sinisilmäisyyden menetys liittyi siihen, että elokuvan mainokset ratsastivat näyttelijöiden seksuaalisuudella. Päävastuun mainoksista kantaa tuotantoyhtiö Solar Films, mutta myös ohjaaja Louhimies vihjasi Kuusniemen mukaan haastatteluissa, että näyttelijät olisivat ehkä sekstailleet oikeasti.

Louhimiehen mukaan hän ei vain ole vastannut julkisuudessa kysymykseen, onko kaikki elokuvassa aitoa. Tämä pöyristytti Kuusniemen niin, että hän kieltäytyi markkinoimasta elokuvaa. Tämän vuoksi muun muassa Pahan maan suihkukohtauksessa ja Vuosaaren saunakohtauksessa Kuusniemi piti huolen, ettei hänestä näy mitään. Hän huomauttaa, että Levottomien aikaan ei ollut nettiä. Nykyään freimejä eli kuvia voidaan irrottaa elokuvista, mikä on saanut monet näyttelijät varovaisiksi.

Louhimies poikkeaa muista ohjaajista siinä, että hän antaa kameroiden käydä koko ajan, myös silloin kun kohtaus ei ole käynnissä. Tämä on häirinnyt Kuusniemeä aina. Siksi hän on oppinut laittamaan esimerkiksi punaisen pipon päähänsä kohtauksen jälkeen, jotta kaikkea kuvattua materiaalia ei voisi hyödyntää.

Kun Pamela Tola istui raiskauskohtauksensa jälkeen lattialla ja kuunteli ohjaajan ohjeita, kamera osoitti kohti hänen paljasta alapäätään.

Kuvia ei onneksi päätynyt itse elokuvaan, hän sanoo. Louhimies sanoo, että hän ei missään nimessä ole ohjeistanut kuvaamaan Tolan intiimiosia.

Saman illuusion voi välittää muutenkin kuin näyttämällä katsojalle kaiken, Wacklin sanoo. Viitala kertoo, että ei aloittelevana näyttelijänä tiennyt oikeuksistaan, esimerkiksi siitä, että olisi voinut vaatia alastonkuvauspaikan sulkemista muilta kuin kuvaajalta, äänittäjältä ja vastanäyttelijältä. Hän myös sanoi, että joukkoraiskaus "sopi" minulle, Viitala kertoo. Viitalan mukaan miesjoukon annettiin rynkyttää häntä niin kauan, että hän oli mustelmilla. Kuvauspaikan sulkemisen lisäksi seksikohtauksissa näyttelijöiden intiimiosat yleensä suojataan.

Intiimisuojia ei tarjottu nuorelle Pamela Tolalle, joka tunsi vastanäyttelijänsä elimen ihollaan. Louhimiehen mukaan intiimisuojat olisi Tolalle pyydettäessä hankittu. Tolan mukaan hän ei ensimmäistä, improvisoitua seksikohtausta tehdessään edes tiennyt, että suojia oli olemassa.

Raiskauskohtauksen teko on aina vaikeaa, ja sen on tarkoituskin järkyttää, Louhimies sanoo. Hän painottaa, että kokemukset käydään tarkkaan läpi näyttelijöiden kanssa niin ennen kuin jälkeen kohtauksen.

Esimerkiksi koekuvaukset Louhimiehen elokuviin ovat olleet naisten mukaan joskus tarpeettoman alentavia. Näyttelijä Saija Lentonen kertoo olleensa koekuvattavana kolmeen Louhimiehen elokuvaan. Epämiellyttävin kerta liittyi Riisuttuun mieheen. Ohjaaja halusi minun esittävän ensin huoraa, joka pokaa miestä, sitten stripparia, joka hakee mieheltä töitä, Lentonen sanoo. Lentonen teki Riisutussa miehessä keikan shottineitona, joka tarjoili bikineissä juomia juopuneille papeille.

Hän kertoo käyneensä myös Käskyn koekuvauksissa "tirkisteltävänä". Manuela Bosco ja Rebecca Viitala kertovat Vuosaaren koe-esiintymisen olleen yllättävä, koska ohjaaja oli johdatellut sitä seksuaalissävytteiseen suuntaan.

Toisella vastanäyttelijänä oli Eero Aho, toisella Mikko Kouki. Olin tavannut Koukin viisi minuuttia aiemmin. Aku kuvasi vieressä, olimme kolmistaan, Bosco kertoo. Bosco sanoo, ettei untuvikkona heti ymmärtänyt, ettei sellainen koekuvaus ollut normaalia. Oleellisen olisi varmasti ymmärtänyt vähemmänkin seksuaalisesta improvisaatiosta, hän sanoo. Myös Rebecca Viitala muistaa, että pyyntö tehdä intiimiä improvisointia ihmisen kanssa, jonka oli muutamaa minuuttia aiemmin tavannut, tuntui epämiellyttävältä.

Ihmettelin miten pitkälle ohjaaja oli valmis viemään kohtausta testatakseen yhteensopivuuttamme? Aho ja Kouki eivät muista koekuvaustilanteissa olleen mitään seksuaalisia. Siinä yritetään nähdä, onko näyttelijöiden välillä aitoa vuorovaikutusta, josta voisi syntyä jotain kyseiseen elokuvaan, Aho kommentoi.

Kouki korostaa, että kaikki koekuvaustilanteet tapahtuvat valvotusti roolitusyrityksen tiloissa, jossa on yleensä läsnä useampia henkilöitä. Tämmöisissä leffoissa joita Aku tekee, koekuvaukset ovat joko leffan kohtauksia tai jotain, mitä ohjaaja kulloinkin näyttelijästä etsii.

Ketään en ole mihinkään pakottanut, Kouki vastaa. Louhimies sanoo, että seksiä tai väkivaltaa ei koskaan improvisoida niin elokuvissa kuin koekuvauksissakaan.

Kaikille pitää jäädä koekuvauksista turvallinen olo, hän painottaa. Vuosaaren koekuvauksen jälkeen Louhimies pyysi Manuela Boscoa 8-palloon alastonkohtaukseen, jossa hänen alaruumiinsa olisi ollut esillä. Minusta Louhimiehen ammattietiikka oli epäkunnioittava, Bosco sanoo. Rebecca Viitala oli tutustunut Louhimieheen ensimmäisen kerran teatterileirillä, jonka Louhimies veti Turussa kesällä yhdessä Mikko Koukin kanssa. Leirillä Louhimies opetti näyttelijäntyöstä haaveilleelle Viitalalle, ettei koekuvaustilanteessa kannata koskaan kertoa alastomuuden olevan ongelma, hän muistaa.

Olin hämmentynyt, mutta ajattelin, että kai aloittelevan näyttelijän täytyy uskaltaa paljastaa itsensä, Rebecca Viitala kertoo. Kouki on kertonut parin vuoden takaisessa Imagen artikkelissa siirryt toiseen palveluun , kuinka pääsi suutelemaan Levottomiin pyrkineitä naisia "liukuhihnalta". Hän on Ahon tavoin Louhimiehen luottokaveri ja -näyttelijä.

Elokuvaunelmia-kirjassa Louhimies sanoo, että Kouki muistaa väärin. Lehtikari oli nimetty vuonna Irtiottoja -tv-sarjaan. Muutamaa viikkoa ennen kuvauksia hänen roolihahmolleen oli ilmestynyt yhtäkkiä 12 roisia seksikohtauksia. Kondomia piti jopa kaivaa naisen emättimen sisältä. Louhimies sanoi, että haluaa vapaat kädet kuvata eikä voi taata mitään, mitä minusta näkyy, Lehtikari kertoo. Hän olisi halunnut neuvotella käsikirjoituksesta, mutta Louhimies antoi hänelle 24 tuntia aikaa vastata, oliko hän mukana vai ei.

Muutamaa päivää myöhemmin, Lehtikarin kieltäydyttyä, tilalle oli palkattu toinen näyttelijä ja seksikohtaukset olivat kadonneet. Sitten olinkin puoli vuotta työttömänä, koska olin tyhjentänyt Louhimiehen pyynnöstä kalenterini roolia varten, Lehtikari sanoo. Louhimies pitää väitteitä absurdeina. Hänen mukaansa kondomin kaivamista naisen sisältä ei olisi edes voinut näyttää televisiossa eikä työsopimusta Lehtikarin kanssa ollut vielä tehty. Hänen mukaansa käsikirjoitukset muuttuivat Irtiotoissa useasti eikä sillä ollut mitään tekemistä Lehtikarin kanssa.

Sanoin selvästi, etten halua hänen tekevän mitään, minkä tuntee epämukavaksi, Louhimies sanoo. Eikö kuvausryhmä sano koskaan mitään? Tähän juttuun haastatellut näyttelijät toistavat moneen otteeseen, etteivät halua valittaa vähästä. He ovat tottuneita nälkään, kylmään, äärimmäisiin olosuhteisiin, rankkoihin päiviin, henkisesti auki olemiseen ja rajojensa jatkuvaan koetteluun.

Mutta Aku Louhimies ylittää rajoja tavalla, joka ei ole terve, he sanovat. Heidän mukaansa Louhimies on poikkeuksellisen taitava manipuloimaan ihmisiä metodeihinsa taiteen nimissä. Viidessä Louhimiehen elokuvassa näytellyt Matleena Kuusniemi sanoo olleensa usein sormet ristissä Louhimiehen tuotannoissa. Hänellä tarkoitus pyhittää keinot, Kuusniemi sanoo. Kuvausryhmä ei puutu tilanteisiin, koska he eivät käytännössä koskaan puutu ohjaajan ja näyttelijän väliseen suhteeseen.

Vaikka metodi vaikuttaisi kyseenalaiselta, ryhmä pitää itsestään selvänä, että ohjaaja ja näyttelijät ovat sopineet kaiken yhteisymmärryksessä, Käskyn valaisija Henry Wacklin sanoo. Vaikka näyttelijällä ja ohjaajalla olisikin jokin sopimus, ihmisarvo ei ole neuvoteltavissa, Matleena Kuusniemi huomauttaa. Louhimies vastaa olevansa täysin samaa mieltä.

Suomalaisia seksikohtauksia oulu web kamerat -

Sivistysyliopistoa ja yrittäjähenkeä ei siis ole pakko nähdä vastakkaisina toisilleen. Oikeastaan aikamoisia molopäitä lähes koko porukka. Törkeä pahoinpitely teräaseella ostoskeskuksen lähellä Oulussa - poliisi ottanut miehen kiinni 7. Tolan piti esittää tajutonta ambulanssissa, jossa oikeat ensihoitajat tekisivät hänelle "jotain", mitä potilaille oikeasti tehdään.

Suomalaisia seksikohtauksia oulu web kamerat -

Hänen mukaansa tuotannosta jäi kesken kuvausjakson pois vain yksi työntekijä. This is called selective grief. Kun Miian mies Panu ryhtyy parjaamaan Sakua, Ässä tinttaa häntä. Pitkien koekuvausten jälkeen Tuomaksen roolin saanut Ville Haapasalo oli suuri elokuvatähti Venäjällä, myös naispääosaa esittänyt Irina Björklund oli tehnyt useita elokuvia ulkomailla. Tuure, 15, tuli julkisesti kaapista ulos - lastensuojelu teki kotikäynnin - katso koko haastattelu! Onnetar ei suosinut illan lotossa - 14,5 miljoonaa euroa jäi jakamatta Hän kuvaa ohjaajan wifes hairy ass halvin seksikauppa näyttelijän suhdetta kahden tasavertaisen taiteilijan suhteeksi, ei esimiehen ja alaisen suhteeksi. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden käytön. Olet valikon tasolla kolme kategoriassa Lukiokoulutus. Tunteellinen puhelu oli lopullinen päätös suhteelle - Kuninkaalliset - Ammatillinen koulutus ja korkeakoulutus. Näyttelijää ei tietenkään saa satuttaa henkisesti eikä fyysisesti, hän sanoo. Vieraalla maalla on komedia, jossa inguusialaiseksi Omariksi naamioituneen Tuomaksen ja Hannen rakkaus törmäilee etnisiin identiteetteihin ja moninkertaisiin väärinkäsityksiin.


Warning: printf() [function.printf]: Too few arguments in C:\PB\Plugins\TemplateConvertorHost\htdocs\wordpress\wp-content\themes\creativ-business\comments.php on line 46

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *